Пазарът за залавяне на кибератаки става все по-горещ горещ. Нещо повече, тепърва ще продължи да се нагрява, предвид зачестилите навсякъде по света киберпрестъпления. Тази година глобалният пазар за киберсигурност се оценява на общо $173,5 милиарда, според доклад на фирмата за данни Research and Markets. Очаква се той да нарасне до $366,2 през 2023-а.

Това е така, защото фирмите търсят нови начини за защита на своите данни. Компаниите са станали по-податливи на атаки, които могат да им струват десетки милиони долари, пише Business Insider.

Google купува "ловец" за киберпрестъпления срещу $5,4 милиарда

Google купува "ловец" за киберпрестъпления срещу $5,4 милиарда

Очаква се сделката да приключи по-късно тази година.

В резултат на това хакерите разработват по-сложни начини за кражба на данни, поради което дори наследени технологични компании като Cisco, Nvidia и Twilio с установени вътрешни мерки за сигурност паднаха в жертви на хакерска атака тази година.

На свой ред фирмите за рисков капитал наливат милиарди долари в стартъпи за киберсигурност, за да помогнат за запазването на сигурността на бизнеса. Още в началото на годината гигантът Google закупи израелския стартъп за киберсигурност Siemplify за $500 милиона. Като причина беше посочено, че американската технологична компания разширява предложенията си за сигурност на фона на нарастващия брой кибератаки.

Това е само един от многото, но показателни примери за потока от капитали, който тепърва ще тече към стартиращите фирми, предлагащи защита срещу киберпрестъпления.

Доклад: Щетите от кибератаки може да надхвърлят 30 милиарда долара до 2023 г.

Доклад: Щетите от кибератаки може да надхвърлят 30 милиарда долара до 2023 г.

Това смятат от Acronis