Google обяви, че купува компанията за киберсигурност Mandiant за 5,4 милиарда долара. Офертата на Google от $23 на акция представлява премия от около 53% спрямо нивата на цените на акциите на Mandiant, преди да съобщи, че Microsoft също има интерес за сделка.

След приключване на придобиването, което се очаква да стане до края на годината Mandiant ще стане част от Google Cloud.

Google ще последва Apple и ще ограничи следенето на потребителите на Android

Google ще последва Apple и ще ограничи следенето на потребителите на Android

Промените от производителя на iPhone костват $10 милиарда на Facebook

"Организациите по света са изправени пред безпрецедентни предизвикателства свързани с киберсигурността, тъй като сложността и сериозността на атаките, които преди са били насочвани към големите правителства, сега се използват срещу компании във всяка една индустрия", каза Томас Куриан, главен изпълнителен директор на Google Cloud. "Очакваме с нетърпение да посрещнем Mandiant в Google Cloud, за да подобрим още повече нашия пакет за сигурност и консултантски услуги и да помогнем на клиентите ни да се справят с най-важните си предизвикателства, свързани със сигурността", добави още той.

 Google инвестира $700 милиона за покупка на офис комплекс в Полша

Google инвестира $700 милиона за покупка на офис комплекс в Полша

Той се намира в столицата Варшава

Дейността на Mandiant е с фокус върху реакцията при киберинциденти и тестването на киберсигурността.

Компанията стана самостоятелен субект миналата година, след като FireEye, който придоби Mandiant през 2013 г., продаде бизнеса си и името FireEye срещу 1,2 милиарда долара на консорциум, ръководен от частната инвестиционна компания Symphony Technology Group.