Mалко повече от година след първата копка - на 16 юни ще бъде открит най-големият търговски комплекс в Югозападна България - Holiday Park. Той ще се намира в Перник в непосредствена близост до отбивката за кв. Калкас.

В Holiday Park Перник има добре познати и харесвани от българските потребители международни и родни марки като: Praktiker, Lidl, LC WAIKIKI, New Yorker и много други.

Локация на Holiday Park го прави лесно, достъпно и удобно място не само за жителите на града, но и за пътуващите от Радомир, Кюстендил, Брезник, Дупница, Благоевград и София. Мащабният търговски комплекс ще привлича към региона и туристи от Северна Македония и Сърбия, които търсят достъп до шопинг преживяване в България.  

Жителите на Перник изхвърлят най-много отпадъци на глава от населението

Българският град, в който се изхвърлят най-много отпадъци на глава от населението (не е София)

Средностатистическият българин изхвърля 445 кг битови отпадъци годишно

Инвеститор и собственик на Holiday Park е компанията Видеолукс Холдинг, чиято собственост са добре познатите на българския пазар вериги хипермаркети Технополис и Praktiker - пазарни лидери в сферата на техниката за дома, офиса и свободното време, както и в сектора "Направи си сам".

Припомняме, че първата копка на комплекса беше направена на 19 май 2022 г. Целият проект се очакваше да бъде завършен през пролетта на 2023 г. Комплексът в Перник се простира на 75 000 кв.м, като застроената площ с магазини е 23 000 кв.м.

Веригата TEDi започва експанзията си в България от... Перник

Германска верига с 2750 магазина стъпва у нас след броени дни, но първият ѝ обект няма да е в София

Тя вече има обекти в 12 държави, а начело на дружеството й у нас застава мениджър с опит от Kaufland и Billa