Tesla разширява бизнеса си с електрически превозни средства в Катар. След пускането на Model 3 и Model Y, Tesla стъпи на най-важните автомобилни пазари по целия свят, но все още има няколко държави, в които автомобилният производител не работи.

Компанията за електромобили на Илон Мъск Tesla все още има ограничени операции в Близкия изток. Там има само магазини, сервизни центрове. Има зарядни станции в Израел, Йордания и Обединените арабски емирства.

Катар е сравнително малка страна по размер от географска гледна точка и се състои изцяло от полуостров, който е дълъг 165 км и широк 80 км.

Компанията за коли под наем Sixt "изхвърля" електромобилите на Tesla от автопарка си

Компания за коли под наем, с операции у нас, "изхвърля" електромобилите на Tesla от автопарка си

Причините са високи разходи, както и амортизация

Има около 2,7 милиона души. Тези купуват около 40 000 превозни средства годишно, което го прави сравнително малък автомобилен пазар, пише Elektrek.

За Tesla ще бъде трудно да продаде броят превозни средства в страната, какъвто е свикнала да продава на други локации по света. Компанията може просто да разположи инфраструктура, като Supercharger и сервизен център, в Доха и да го превърне в устойчив бизнес в региона.