Приходите на производителя на електрически автомобили Tesla почти са се удвоили през последното тримесечие, сочи отчетът на компанията. Ръстът е задвижен от повишения брой доставки на моделите S и X. Загубите обаче също се увеличават.

За трите месеца до края на юни приходите са почти 2.8 милиарда долара, а през същия период на миналата година те бяха 1.3 милиарда долара. Загубата се равнява на 336 милиона долара, в сравнение с 293 милиона за второто тримесечие на 2016 г.

Инвеститорите обаче вярват в бъдещето на компанията и след представянето на отчета акциите на компанията поскъпната с над 8%.

Tesla, която притежава и производство на соларни панели, е получила близо 2.3 милиарда долара приходи от доставките на автомобили - горе-долу колкото и през предходното тримесечие, но ръст от 93% от същия период на 2016 г.

Въпреки това разходите на компанията, включително за проучване и разработки, също са се повишили и това е довело до 15% покачване на загубите.

От компанията увериха акционерите, че очакват през второто полугодие приходите да растат "значително", докато разходите да останат на стабилни нива.

През първата половина на годината Tesla е доставила над 47 000 броя от своите Model S и Model X, ръст от 50% в сравнение с предходната година. А откакто представи достъпния Model 3 получава по 1 800 поръчки всеки ден.

Компанията се надява да успее да произвежда по 5 000 броя от нея на седмица до края на 2017 г., като планът е това число да бъде удвоено.

Tesla Model 3: 500 км с едно зареждане

Tesla Model 3: 500 км с едно зареждане (ВИДЕО)

Първите 30 собственици получиха автомобилите си