Малайзийският производител на латексови ръкавици Top Glove беше една от компаниите, отчели рекорден пик в бизнеса си през 2020 година. Печалбата на компанията се увеличи с 2000%, а сега тя залага на повече от добрите си резултати, за да направи силен дебют на фондовия пазар.

Компанията, която е най-големият производител на такива ръкавици в света, е подала заявление до борсата в Хонконг, според което първичното публично предлагане (IPO) може да ѝ донесе допълнителен капитал от 1,9 милиарда долара.

Високите очаквания за представянето на дружеството на борсата идват дори след като Citigroup и UBS отказаха да работят по сделката с Top Glove, след като стана ясно, че Вашингтон ще наложи санкции на компанията заради обвинения в използването на принудителен труд. Това твърдят запознати пред Reuters.

Малайзийската компания беше сред най-големите печеливши от пандемията през миналата година. След старта на ваксинирането обаче анализаторите очакват бизнесът ѝ постепенно да се върне към нормалното. Това е и причината от производителя да бързат с дебюта си на борсата.

IPO-то е планирано за второто тримесечие на годината, като се очаква то да привлече инвеститори от Хонконг и Китай.

Top Glove отчита 2000% ръст на печалбата си в пандемията

Компанията, успяла да увеличи с 2000% печалбата си благодарение на пандемията

Компанията очаква и следващата година да се радва на сериозно търсене