Нов глобален иновационен център у нас открива UKG - международна компания, която предлага решения в сферата на HR, работните заплати и управлението на работната сила и култура. В технологичния хъб у нас вече работят повече от 400 специалисти, като локациите им са две - в София и Варна.

Стартът на центъра идва след придобиването от UKG на софтуерни компании с офиси в столицата и морския град и сериозни екипи. Става дума за Next Solutions (София) и Immedis (ирландска IT компания с присъствие във Варна, придобита през миналата година).

Meta разглежда България като възможна локация за нов развоен център

Собственикът на Facebook обмисля изграждането на център за добавена реалност в България

През 2023 година 20% от всички разходи на технологичния гигант бяха насочени към метавселената

Новата структура ще разработва решения за над 80 000 клиенти на UKG по света, както и потенциални нови партньори.

Във Варна в момента е основният екип на компанията у нас, който работи по платформата за възнаграждения One View. В морската ни столица са базирани 260 служители. В София в резултат на придобиването на Next Solutions ще има 65.

Останалите глобални иновационни центрове на UKG са в Монтевидео (Уругвай), Монреал (Канада) и Нойда и Бангалор (Индия). Освен това, в САЩ и други страни работят инженерни и развойни екипи.

Redis избра България за новия си развоен център

Компания за 1 млрд. долара избра България за новия си развоен център

В него скоро ще заработят 75 служители, след това - и още

Компанията има общо над 15 000 служители и е на трето място е в класацията на Computerworld 2024 за най-добри места за работа в IT сектора.