До края на тази година американците ще могат да си купуват жилище като плащат заема за него в криптовалути.

Втората най-голяма компания, специализирана в ипотечното кредитиране - United Wholesale Mortgage ще позволи на своите клиенти да изплащат имотите си в bitcon, съобщава CNBC.

"Оценихме, че това може да се осъществи и очакваме с нетърпение да станем първата компания в нашия сегмент в Америка, която приема криптовалута за ипотечни плащания", коментира главният изпълнителен директор на компанията Мат Ишбия.

"Това е нещо, върху което работим и сме обнадеждени, че през третото тримесечие ще можем да го превърнем в реалност и да бъдем първите в страната, защото досега сме били лидер в технологиите и иновациите", допълва той.

От United Wholesale Mortgage планират първоначално за позволят плащанията в bitcoin, а по-късно да позволят покриване на задълженията на техните клиенти в други криптовалути.

Компанията е втората по големина в този сегмент в Щатите след лидера на пазара Quicken. Тази стъпка от страна на United Wholesale Mortgage идва в момент, в който властите в САЩ засилват контрола върху пазара на дигитални валути.