Ценовата война между телекомите в Индия е в разгара си, а един от най-богатите хора в страната губи сериозно в битката.

Доставчикът на мобилни услуги Reliance Communications, който е собственост на милиардера Анил Амбани, регистрира срив в акциите си с повече от 20% в понеделник. С това стойността на ценните книжа стигна най-ниското си ниво от почти година, пише CNN Money.

Цената на акциите на фирмата се е понижила с почти 60% за 12 месеца, като 40 на сто от спада е отчетен само за последния месец.

Внезапното поевтиняване на ценните книжа е последвано от публикация на Economic Times, която показва, че фирмата е взела назаем 6.5 милиарда долара, но е пропуснала плащания по кредитите на най-малко 10 банки.

"В момента сме в процес на обсъждания с всички наши кредитори", заяви говорител на Reliance Communications пред CNNMoney, добавяйки, че компанията планира да изплати на кредиторите си 3.9 милиарда долара от сумата до края на септември.

Компанията отчете годишна загуба от 200 милиона долара в събота сравнено с печалбата от 100 милиона долара за предходната година.

За да извърши погасяването на дълга си, компанията планира да набере 1.7 милиарда долара, като продаде 51% от бизнеса си с клетъчни кули на канадската Brookfield Infrastructure.

Останалите 2.2 милиарда долара ще дойдат от сливането на Reliance Communication с по-малкия й конкурент Aircel. И двете сделки бяха обявени миналата година и очакват окончателното одобрение от регулаторите.