Германският гигант Volkswagen усъвършенства производствения си процес, с цел да започне да произвежда електрически автомобили, каза изпълнителният директор Херберт Дайс, пише Fortune.

Той съобщи, че компанията вече има завод, който ще произвежда само електрически автомобили, както и батерии за тях. Амбициозният план предвижда възможност за създаването на 50 милиона такива коли в близкото бъдеще.

Дайс не се ангажира с краен срок за неговото осъществяване, но обясни, че ще работят усилено, защото се очаква през следващите 5 години пазарът на електромобили да достигне връхната си точка.

От германския производител съобщиха, че не могат да посочат точни числа, защото иновациите, които разработват ще отнемат доста време. Говорител на компанията призна, че планът им е амбициозен, но и че цели да създаде име на марката на пазара за електрически автомобили.

По-рано тази година от Volkswagen отбелязаха, че ще започнат да работят върху елколите до края на настоящата година и ще имат 27 готови модела MEB автомобили до 2022 година.

През 2017 г. германският автомобилен концерн продаде 10,7 милиона превозни средства, което запазва лидерскату му позиция на автомобилния пазар.

Докато американската Tesla е начело на пазара за електромобили и то, от доста време, от Volkswagen планират да произведат доста по-евтина електрическа кола, която ще струва по-малко от $22 700.

От Volkswagen предприемат тази политика, защото все още се опитват да изчистят името си след дизеловия скандал с емисиите през 2015 година. 

И други известни германски марки навлязоха на пазара на електрическите коли. През септември Audi започна да произвеждат е-tron, а Mercedes - Benz разработва своя EQC модел.