Южнокорейската компания Samsung потвърди, че произвежданите от нея „smart телевизори” чуват абсолютно всяка дума на потребителите. Затова технологичният гигант ги предупреждава да не споделят лична информация, докато се намират в близост до телевизорите си, предаде TheWeek.com.

Производителят разкри, че функцията за разпознаване на гласове на „умните” ТВ устройства ще улавя всички разговори, които се провеждат наблизо. Телевизорите могат да споделят информацията, включително и чувствителни данни, както на Samsung, така и на услуги от трета страна.

След 3 години почти всички телевизори ще са „умни"

След 3 години почти всички телевизори ще са „умни"

Пазарът им ще расте с 20% годишно, тенденцията е към модели с размер над 50 инча и резолюция Ultra HD

Samsung публикува изявление, в което обяснява как работи свойството за гласова активация. „Ако даден потребител се съгласи и използва функцията за разпознаване на гласове, данните се предоставят на трета страна по време на зададено търсене чрез гласова команда. В това време данните от говора се изпращат до сървър, който търси желаното съдържание, след което връща въпросното съдържание към телевизора”, обясниха от компанията.

Внимание: Хакери атакуват смарт телевизорите!

Внимание: Хакери атакуват смарт телевизорите!

Чрез вирус получават пълен контрол над устройствата

Южнокорейският конгломерат добави, че не запазва или продава гласовите данни. Третата страна, която превежда речта на потребителите, е Nuance Communications Inc.