Турската компания "одело Фарба България", която изгражда завод за фарове на Mercedes в "Тракия икономическа зона" (ТИЗ), започва да набира персонал за предприятието.

Компанията се нуждае от общо 400 служители, предимно технически специалисти - електротехници и механици, процесни инженери, мотокаристи и електрокаристи и други. До 2019 г. ще бъдат наети 140 души, а до 2023 г. броят им ще нарасне до 400, посочват в официалното съобщение от ТИЗ.

Турската фирма в момента обсъжда заплатите на бъдещите служители, като се очаква да ги обяви през октомври.

Според източници на Money.bg средната заплата в компанията ще бъде сравнително висока за България, в диапазона 1500-1600 лева. Очаква се дори обикновените работници в "одело Фарба България" да получават значително повече от колегите си в други производствени предприятия в района на Пловдив.

€40 милиона инвестиция: Правят завод за части на Mercedes до Пловдив

€40 милиона инвестиция: Правят завод за части на Mercedes до Пловдив

Базата трябва да заработи до края на 2020 година

Нетната заплата на служител вероятно ще бъде около 1000 лева. За сравнение повечето наети в индустрията около Пловдив получават около 700 лева.

"По предварителни разчети през януари 2019 г. трябва да внесем машините и производствената техника и да започнем тяхното инсталиране в завода. Затова първо търсим електротехници и механици, които да изпратим на обучение в Турция", обясни Десислава Николова, мениджър "Човешки ресурси" на "одело Фарба България".

Обучението е нужно за успешното монтиране и настройване на техническото оборудване в завода. За да се справят с изискванията, кандидатите трябва да имат средно образование, висока грамотност и силно развито логическо мислене.

Търсят се и процесни инженери, както и квалифицирани работници за производството със средно образование и технически умения. Работата, която изисква прецизност, е подходяща и за жени. Самото производство не е конвейерно, а е с поточни линии.

Отварят 400 работни места в новия завод за части на Mercedes до Пловдив

Отварят 400 работни места в новия завод за части на Mercedes до Пловдив

Инвеститорът Odelo планира да отвори и научноизследователски център в София

За складовите и логистични дейности се търсят мотокаристи и електрокаристи, както и други логистични специалисти. Те също ще имат важна роля, тъй като компанията планира да създаде логистичен хъб в България.

"Тук ще се внасят продуктите от завода ни в Китай и ще ги дистрибутираме до клиентите в Европа", посочва Николова. Ще са необходими и специалисти със средно образование за отдел "Качество" в завода.

Желаещите може да се свържат с фирмата чрез jobs.bg, по имейл desislava.nikolova@bg.odelofarba.com и на телефон: 0882 550 164.

За да е в крак с динамичното развитие на фаровете, турската компания ще отвори и развоен център в София. Звеното се нуждае от 15 CAD дизайнери (конструктори)/машинни инженери до края на 2018 г. До 2022-2023 г. те трябва да се увеличат до 40 души. Това ще бъде третият подобен център на компанията след тези в Германия и Турция.

Търсят се не само служители, но и фирми, предлагащи услуги като транспорт, храна, медицинско обслужване и други. Идеята на компанията е да приложи политика, ориентирана към служителя и да създаде максимално хармонична и продуктивна работна среда.