Да напуснете работа в момент, в който се справяте чудесно с нея, може да много добра идея - ако имате представа каква ще е следващата позиция, която искате да заемете. Експерти казват, че напускането на работа е лично решение, което рядко има общо с това колко успешно се справяте.

Ето четири признака, които да ви подскажат, че е време да се пренасочите към друго поприще:

Не се чувствате мотивирани от това, което правите в момента. Постоянно проверявайте и оценявайте каква е вашата нагласа към сегашната ви позиция. Мотивира ли ви? Кара ли ви да се чувствате добре заради услугата или продукта, който предоставят на света? Достатъчна ли е заплатата? Какво е отношението ви към вашите колеги и клиенти?

Позицията влияе негативно на личния ви живот. Ако постоянно се чувствате свръх уморени, ако нямате време за своите близки, за приятелите си или дори за своите хобита, може би е време да се замислите. Ако работата не ви харесва и пренасяте своята нервност вкъщи - ще ви се отрази добре да намерите друга позиция.

Чувствате се зле от мисълта, че на следващия ден на работа. В ситуации на бърнаут и пренапрежение нещо трябва да се промени. И ако вече сте опитали да промените нагласата си към работата, която вършите - и това не помага, време е да смените самата работа.

Можете да правите нещо дори по-добре някъде другаде. Някои работни позиции са само трамплин към други. Например, ако се справяте чудесно в някоя малка стартираща компания и колкото повече работите там, толкова по-силно знаете, че вашия личен стартъп ще се справи по-добре, може би е време да се запознаете с инвеститори и да проучите по-сериозно тази идея.