Пътуването по работа може да е различно от пътешествията за удоволствие, но за тези, които обичат да откриват нови градове, климати, култури и храна, седенето на борда на самолет със сигурност ще им се хареса повече от седенето зад бюрото.

Ако и вие сте сред тези хора и отпуската все не ви стига, може би е време да се замислите за нова професия?

Ето няколко идеи, които ще ви позволят да пътувате много. А и някои от тях идват с добра заплата. И освен част от тях това не изискват специализирано висше образование:

Старши консултант: На тази позиция в САЩ се изкарват грубо 92 хил. долара годишно, а 80% от работното ви време ще минава в пътувания. Отговорностите ви ще включват създаването на анализи или правенето на одити за компании и подготвянето и прездентирането на отчети.

Барман на круизни пътувания: Ще плавате по моретата и ще печелите по 83 хил. долара годишно, докато миксирате напитки, говорите си с клиенти и създавате нови приятелства по света. Работата на кораб означава, че ще пътувате 100% от времето и често за продължителен период от време, но за някой без висше образование това може да е мечтана работа.

Шофьор на камион за международни превози: Може да не звучи твърде бляскаво, но ако можете и обичате да шофирате, тази работа ще ви осигури чести пътешествия.

Пилот на самолет (или стюард): Прекарвайте дните и нощите си, летейки в приятелски небеса. Като пилот ще имате възможност да обикаляте земното кълбо и да припечелвате добре.

Капитан на яхта: Ако не може да си позволите собствена яхта, може поне да ви плащат да управлявате чужда. Тук проблемът е същият като при барман на круизи, но пък ще посетите някои от най-красивите места по света.

Мениджър на събития: Ако обичате да си говорите с различни хора и да планирате събития, то може би точно това е работата за вас.