Всеки трудов човек непрекъснато търси всевъзможни трикове и съвети, с които да подобри продуктивността си, като междувременно намали нивата на стрес в ежедневието си.

На този фон се оказва, че идеалните методи за стимулиране на продуктивността са изключително прости и не изискват много усилия.

Ето и няколко предложения, представени от Еntrepreneur, които стимулират продуктивността, а същевременно помагат да се намали стресът от ежедневието.

1.Фокусирайте се върху три до пет задачи през деня

Направете си кратък списък от задачи за деня, като важните неща не бива да надвишават пет, съветват експерти. Този метод помага за фокусирането върху наистина важните неща, като така изпълнението на ежедневните задачи става много по-успешно.

2.Дръжте телефона далеч от вас преди лягане

Здравият и качествен сън оказва значително влияние върху продуктивността през работния ден. Известно е, че използването на телефона и сърфирането в мрежата непосредствено преди лягане пречат на заспиването и съответно нарушават съня.

3.Премахнете приложенията за социални мрежи от сматрфона си

Много изследвания сочат, че социалните мрежи в някои случаи могат да доведат до пристрастяване. Затова ако намалите часовете, прекарани в чатове с приятели и харесване и споделяне на снимки, то решението ще се отплати.

4.Забравете за мобилните устройства по време на бизнес срещи

Бизнес срещите са едни от най-неподходящите моменти за проверяване на мейлите, провеждане на разговори или изпращате на съобщения. Отказването от този навик определено ще повиши продуктивността и същевременно прави впечатление на отсрещната страна.

5.Грижете се за здравия сън

Сънят е от съществено значение за поддържането на здравите тяло и ум. Независимо от графика си, успелите хора намират време за почивка, което им позволява да изпълняват най-високите си цели спокойно и продуктивно.