Нормално е по време на интервю за работа да ви попитат за специфични знания и умения, свързани с позицията, за която кандидатствате.

Ако обаче нямате достатъчно дълъг опит в сферата или въобще не сте запознати със засегнатата тема, може да изпаднете в затруднение.

Има обаче няколко възможни варианта, които биха могли да ви помогнат да се измъкнете от тази ситуация. Експертите от Career Tools, цитирани от LifeHacker, посочват как да постъпите в такъв момент.

На първо място те съветват кандидатите да покажат, че не са започнати със специфичния въпрос. Това означава още в самото начало на изложението си да намекнете, че отговорът ви няма да е точно това, което интервюиращите очакват.

Втората стъпка е все пак да споделите подобен опит. Важното е все пак да се ориентирате в темата и ако ви питат за нещо специфично, свързано с онлайн търговия, например, да насочите отговора си към тема, свързана със същата сфера.

Не на последно място преди да започнете да разказвате по-подробно за опита си, попитайте интервюиращите дали искат да чуят за него. И все пак бъдете подготвени да ви откажат.