Човек прекарва значителна част от ежедневието си с колеги и е нормално да създаде с някои от тези хора по-близки контакти. Тези от вашия офис например всеки петък ходят на футбол или пък на кареоке, но никога не ви канят с тях. Каква може да е причината за това? Ето 7 възможни отговора на този въпрос:

1. Може би просто не сте попитали

Джейсън Ханолд от изследователската фирма Hanold Associates коментира пред Business Insider, че е възможно дейностите да се организират от хората, които са от най-дълго време във фирмата. Така всеки новодошъл се присъединява сам, без да има нужда от специална покана. Така че може би просто не сте се попитали дали можете да излезете с тях.

2. Социалните бариери

Понакога просто отнема повече време да опознаете хората. Колегите ви могат да съдят какъв сте от малкото неща, които знаят за вас. Ако всички в екипа са несемейни, а вие имате три деца, вероятно те не очакват да се съгласите да излезете на клуб с тях. Това обаче не означава, че не ви харесват и уважават.

3. Не ви харесват

Това е най-лошият сценарий, но е възможен. Ако хората ви отбягват и не се опитват да ви заговорят извън служебните задължения, вероятно е точно така. Замислете се какво е държанието ви в офиса и каква може да е причината за тяхното отношение към вас.

4. Проблемът е в излъчването ви

Нужно е да се вгледате в себе си и да се замислите какво излъчване имате, когато отидете на работа. Възможно е да изглеждате резервирани, незаинтересовани и затворени. Това може да е и причината хората да не ви предлагат да се срещате извън работното място.

5. Самоизолирате се

Когато се чувствате отхвърлени може да се задейства порочният кръг, в който ставате по-резервирани, не се чувствате комфортно и се затваряте още повече в себе си. От своя страна колегите ви усещат това настроение и се отдръпват.