Има редица начини, по които можете да започнете едно имейл съобщение: "Здравейте", "Здравей" (ако се познавате от повече време), "Уважаеми..." и т.н. Но има една фраза, която никога не трябва да използвате в този случай.

Според Даян Готсман, която е специалист по етикета и основател на Училището по протокол в Тексас, тя може да ви коства много. Тя има предвид фразата: "За този, за когото това би представлявало интерес".

Може би подобно обръщение звучи напълно "безопасно", но то е доста демоде в днешно време и звучи доста безлично, като не е отправено конкретно към дадено лице. Още по-лошото е, че то може да бъде възприето като спам съобщение.

Според Готсдам освен всичко друго то звучи апатично и прави адресата да изглежда мързелив в очите на получателя, пише Business Insider.

Освен това тя предупреждава, че с подобно обръщение човекът отсреща може да се почувства обиден и шансовете да отговори на писмото се свеждат до нула.

Готсдам съветва в случай, че не знаете към кого точно да се обърнете в дадена компания, първо да видите хората в екипа в сайта на фирмата. Още по-лесният вариант е да се обадите по телефона и да попитате към кого бихте могли да адресирате конкретния въпрос.

В случай, че и тогава не успеете, можете да адресирате писмото си към позицията на човека, който ви трябва. Например: "Г-н / г-жо директор", "Г-н / г-жо управител" и т.н.