Доскорошният главен изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер прави следващата важна стъпка в своята кариера точно на мястото, където нейният професионален път започва преди близо 20 години.

През 1999 година тя започва работа в Google след като завършва компютърни науки в Станфордския университет. Днес почти 2 десетилетия по-късно тя наема стария офис на интернет компанията в Пало Алто. Това е потвърдила самата Майер пред The New York Times.

"Това е и мястото, където е създадена платформата PayPal", казва тя и споделя още: "Завръщането тук ми напомня как се чувствах в онзи момент от живота ми, когато започнах да работя за Google.".

Майер напуска компанията през 2012 година и отива в Yahoo. В продължение на 13 години тя работи за Google, където се занимава с някои от най-ключовите продукти на технологичния гигант, включително и с браузъра.

"През 1999 година Yahoo беше интернет", спомня си още тя. Това е причината Мариса Майер да приеме поканата години по-късно да ръководи интернет компанията.

За съжаление фирмата все повече се отдалечава от някогашната си слава. Сривът дойде преди време, когато Yahoo потвърди за голям пробив в системата. Малко по-късно беше взето решението компанията да бъде продадена на Verizon, а самата Майер напусна поста си.

Днес обаче тя има нови планове. В стария офис на Google в момента се помещава нейната Lumi Labs, в която нейният екип разработва "идеи, насочени към потребителите".