Петя Владимирова ще бъде член на Управителния съвет на Kaufland България от 1 декември тази година. До този момент тя епрокурист в Kaufland България.Владимирова ще продължи управлението на дирекция "Централни отдели" в Kaufland, която оглавява вече от 2 години.

Управляваната от Петя Владимирова дирекция включва отделите "Строителство и експанзия", "Инвестиции и процеси", "Снабдяване" и "Централно и техническо управление на недвижимостите".

През последните 2 години под нейно ръководство се прави мащабна и експанзия, както и процес по модернизация на досегашните обекти на Kaufland в цялата страна. В рамките на този срок Kaufland е модернизирала 19 от общо 60 свои хипермаркета, а общата инвестиция за всички модернизации в този период надхвърля 34 млн. лв. Модернизацията на обектите на Kaufland обединява дейностите по строителство, поддръжка, отдаване под наем и снабдяване на хипермаркетите. 

Петя Владимирова има над 16 години професионален опит, 14 от които като част от екипа на Kaufland България. Притежава магистърска степен по икономика и социална и културна история от университета Leuphana в Люнебург, Германия. Владее немски и английски език.

За Kaufland България:

Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията отчита оборот от над 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители.

Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти.