Потребителите в Лондон, които обичат да си поръчват храна за доставка вкъщи, могат да имат честта тя да им бъде направена не от кой да е, а от самия основател на една от големите компании в бранша там, оценявана на 2 милиарда долара.

CNBC разказва историята на главният изпълнителен директор на Deliveroo Уил Шу, който до ден днешен регулярно работи рамо до рамо с подчинените си и доставя храна до адреси близо до дома му в Нотинг Хил. Според философията на бившият инвестиционен банкер от Morgan Stanley това е рецептата за успеха на компанията му.

"Първоначално нямах друг избор", спомня си той и разказва спомените си от 2013 година, когато той заедно със своя приятел от дете Грег Орловски, основава Deliveroo. През първите осем месеца те двамата работят активно и изпълняват поръчките.

"Открих компанията с мои собствени пари, така че трябваше да върша всичко там", споделя Шу.

Пет години по-късно обаче веднъж на всеки две седмици той оставя останалите си задачи и извършва доставките на храна в квартала си.

"Да, все още изпълнявам поръчки веднъж на всеки две седмици. Наистина е нужно да знам какво мислят ресторантьорите, клиентите и самите ни служители. Правил съм всякакви неща в нашата компания и смятам, че това е безценно", разказва още предприемачът.

"Никой не ме разпознава, така че съм щастлив да разговарям с доставчиците и да разбирам как се чувстват те на работа", казва Шу.

Той признава, че въпреки разрастването на Deliveroo в 150 града в 12 държави, все още не го разпознават, когато изпълнява поръчки.

"Има един неочакван урок, който научих. Той е, че никой не иска да разговаря с теб, когато е гладен. Клиентите просто затръшват вратата пред теб и това е", споделя шефът на компанията.

Шу посочва, че не е създал компанията, за да стане известен предприемач, а за да се занимава със своята страст - храната. Той дава и своя съвет към всички, които искат да правят собствен бизнес - да се занимават с нещо, което ги ангажира и ги интересува тях самите.