Тези от вас, които успяха въпреки пандемията да вкусят някои от най-големите удоволствия на света тази година, със сигурност са късметлии. Всички останали обаче не трябва да се отчайват, защото с новата година идва нов късмет и надежда. С вече започналото ударно ваксиниране срещу Covid-19, 2021 година може да ни предостави всичко това, което 2020-а ни отне. Затова горе главата и нека настоящата публикация, разглеждаща най-популярните и запомнящи се туристически преживявания на платформата Trip Advisor от отминалата епидемична година, донесе само нови идеи и изкушения за нещата, които да посетите, разгледате, изживеете или опитате в следващите 12 месеца.

1. Сафари с камили в червените пустинни дюни в лагер Ал Кайма, Дубай

Най-високо оцененото преживяване през 2020 година е сафари с камили в пустинята Лабаб в Дубай. Екскурзията предлага пълен набор от пустинни дейности, които ще можете както да наблюдавате, така и да извършвате при желание. Дали ще се возите на пясъчен борд, или с ATV - зависи изцяло от вас. Някои от дейностите се предлагат срещу допълнително заплащане, разбира се. Пустинното пътешествие предлага и посещение на вдъхновения от бедуините лагер Ал Кайма, където ще можете да се разхождате свободно с камила, както и да се докоснете до истински сокол.

Цялото сафари продължава общо 7 часа и струва 76 долара за човек. Самото изживяване има над 8 700 рецензии в Trip Advisor. От тях над 8 500 са с най-високата, отлична оценка (по скалата от 1 до 5, където 1 е "ужасно", 2 е "слабо", 3 е "средно", 4 е "много добро", а 5 - "отлично"), а 182 - с оценка "много добро".

Снимка 511443

Източник: Trip Advisor

2. Мастърклас за приготвяне на пица и джелато в тосканска ферма, Флоренция

Курс за приготвяне на пица и джелато има и в България. Да, има. Но дали изживяването може да се сравни с това да получите мастърклас от истинските кулинарни виртуози в Тоскана? Отговорът е на едно отиване до Италия разстояние и по-малко от 87 долара цена за курса.

Това изживяване е силно препоръчително за всички пътуващи, които носят в сърцата си онази страст към италианската кухня.

Цялото преживяване включва едно епично бягство от града до отдалечена ферма в релаксиращо тосканско имение. Там гарантирано ще успеете да овладеете поне част от основите на италианската пица и джелато. Акцентът в това кулинарно изживяване е яденето на плодовете на вашия труд, но същевременно и чудесен начин да комуникирате с други ентусиасти, както и да се насладите на автентична италианска храна.

Цената на удоволствието, както вече стана ясно, е само 87 долара на човек, като то продължава 5 часа. Самото преживяване има близо 1 900 рецензии в Trip Advisor, от които около 1 400 са отлични.

Снимка 511444

Източник: Trip Advisor

3. Круиз по каналите на Амстердам в луксозна речна лодка

Самото преживяване е за малка група, като точката на потегляне е от къщата музей на Ане Франк - 8-та най-посещавана забележителност в света за 2019 година.

Мини екскурзията показва красотата на каналите на Амстердам, като не е нужно да се притеснявате от затруднени гледки - лодката е изцяло открита и е идеална за правене на снимки на красивия град.

Цената на това удоволствие е едва 23 долара за човек и продължава 1 час. Преживяването е рецензирано от над 4 600 потребители, като повече от 4 200 от тях са го оценили отлично.

Снимка 511445

Източник: Trip Advisor

4. Открийте Берлин с полудневна пешеходна обиколка на града

Берлин е един много, много специален град, който си заслужава да опознаете добре. Ако все още не сте - можете да го направите срещу само 12 долара и половина.

Самото преживяване запознава туристите с много от най-важните забележителности и акценти в столицата на Германия. Разходката е съпроводена с обстоен коментар на водач. Научете вътрешна информация за различните епохи на германския град, простиращи се от новото време през Студената война, нацистите и други, като същевременно посетите уникални забележителности като Мемориалът на Холокоста, възстановеният Райхстаг, Бранденбургската врата и Берлинската стена.

Снимка 511446

Източник: Trip Advisor

5. Еднодневна екскурзия в Северна Ирландия, включваща разходка по Гигантската пътека

Посетете водопадите на Белфаст и кварталите Шанкил; разгледайте Гигантската пътека от списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство; подпишете Мирната стена; разходете се по култовия въжен мост Carrick-a-Rede. И всичко това в рамките на само един ден.

Краткото турне ще ви спести време и пари, тъй като включва двупосочен транспорт от Дъблин и всички входни такси, така че да можете удобно да разгледате и снимате природните красоти, без да чакате на дългите опашки.

Цялото удоволствие струва 93 долара и продължава 13 часа и половина. Преживяването е оценено близо 2 000 пъти, като повече от 1 000 от оценките са отлични.

Снимка 511447

Източник: Trip Advisor

А сега ви представяме и кратък списък с останалите топ туристически преживявания от 2020 година на Trip Advisor.

6. Архитектурен речен круиз в Чикаго

7. Езда на камила и посещение на Атласките планини в рамките на еднодневна екскурзия от Маракеш

Снимка 511449

Източник: Trip Advisor

8. Екскурзия до Статуята на Свободата и остров Елис, Ню Йорк

9. All Inclusive дневна екскурзия за малки групи от Сидни до Сините планини, Австралия

10. Приключенски Дубровник - морски каяк и гмуркане с шнорхел

11. Подземна обиколка на Колизеума и обиколка на Древен Рим, Италия

Снимка 511453

Източник: Trip Advisor

12. Обиколка на Монсерат с обяд и дегустация на гурме вина, Барселона

13. Най-доброто, което може да искате от пешеходна обиколка с водач в Лисабон

14. Тур за мъгъли, "Хари Потър" преживяване в Лондон

Снимка 511452

Източник: Trip Advisor