Coca-Cola ще инвестира 5 милиона лева за изграждането на нова производствена линия в завода си в Костинброд. Това стана ясно на събитие, на което беше отбелязана 20-годишнината от отварянето на производствения център на компанията в българския град.

Вложението ще бъде използвано за производството новата на голяма стъклена бутилка за многократна употреба от 750ml.

За две десетилетия стойността, която добавя международния производител към икономиката на страната ни, се е увеличила до 98 милиона лева, като тя представлява 0,05% от брутния вътрешен продукт (БВП). Това става ясно от доклад за социално икономическото въздействие на Coca-Cola у нас за 2015 г.

Като се имат предвид всички партньори и доставчици, с които работи компанията в България, допълнителната добавена стойност достига размер от 455 милиона лева .

По отношение на пазара на труда, пряко заетите в системата на Coca-Cola у нас са 2100 души. Допълнителните работни места, свързани с дейността на производителя, са 17 800, като те включват заети в производството на суровини и съставки, както и такива, които продават напитки на марката в заведения и магазини.