Httpool вече е официалният партньор по продажбите на Facebook на Балканите, включително България, Хърватска, Сърбия и Словения. В качеството си на официален партньор по продажбите на реклама на Facebook, компанията ще осигурява съвети, знания и опит на местните бизнеси и ще ги подпомага в техните маркетинг стратегии във Facebook, Instagram, Facebook Messenger и Whatsapp.

"Рекламодателите в региона използват Facebook и Instagram, за да се свържат със своите аудитории в едно значимо общуване. Благодарение на стратегическото си партньорство с Httpool, ще сме по-полезни за тях, предоставяйки им специфични обучения и експертни съвети на място", посочи Рустам Зиганшин, Reseller Partner във Facebook.

Целта на сътрудничеството е да достави на местно ниво и на български език подкрепа за рекламодателите на Балканите, както и обучения, техники за стратегическо развитие и възможността за заплащане на местно юридическо лице в местна валута, с помощта на Httpool.

Рекламните агенции ще получават и обучения на своите екипи, директно фактуриране и пряко обслужване при неясноти с рекламната политика на Facebook.

"Ние изградихме своята партньорска програма по начин, по който тя да достави цялото ни познание и опит до рекламодателите в страните на Балканите, в които Facebook няма физическо присъствие. Днес правим вълнуваща стъпка напред в стремежа си да предоставим още повече стойност на фирмите в региона", каза Робърт Беднарски, директор Централна и източна Европа, Facebook.

"Това партньорство е още едно доказателство за водещите позиции на Httpool и за качествата на екипите ни в България и в региона. С удоволствие ще помагаме на Facebook при въвеждането на най-новите рекламни решения в региона и ще предоставяме услуги на най-високо ниво на място - тук в България", посочи Венцислав Костов, управител на Httpool България.

Httpool собственост на Internet Media Services (IMS). Тя притежава международна мрежа за дигитална реклама с 21 офиса в Европа и Азия и представлява Twitter, LinkedIn, Spotify, WeTransfer и други.