Неназован мъж, който пада по стълбите и чупи гърба си, докато отива от леглото си до друго помещение в собствения си дом, за да работи, има правото да претендира за възнаграждение от застраховката на своя работодател, пише CNN, цитирайки решение на германския съд. Според него, в този момент е мъжът е "пътувал за работа".

Решението на Федералния социален съд идва след като долните две инстанции отсъдиха, че крачките от леглото до бюрото не се броят за "пътуване до работа".

Името на мъжа не се посочва, както и компания, за която работи — тя е идентифицирана само като "R-GmbH". Според върховния съд, мъжът е тръгнал по стълбите към долния етаж, където е офисът му, за първи път тази сутрин. И заради това "пътуването" му се брои за "дейност в полза на работодателя". След решението той ще има право да подаде иск към застрахователя, но то не гарантира, че той ще получи компенсация.

Решението на съда идва след промените в законодателството в Германия през юни, след които повече дейности у дома бяха включени в покритието на застрахователя.

Решението е лоша новина за застрахователите, които ще се изправят пред повече искове след него.