Гласуването за разширяването на германската фабрика на Tesla в Грюнхайде се отложи, според доклади на германски медии. Планирана дискусия за развитието на заводите, която трябваше да се проведе през септември, е отложена според доклада, който цитира кмета на Грюнхайде Арне Кристиани.

Tesla иска да разшири своята фабрика от 3000000 кв.м с още 1000000 кв. метра, се отбелязва в доклада. Идеята е да се изгради товарно депо и да се разширят производствените възможности.

Кметът на Грюнхайде Арне Кристиани обяви, че не е сигурен дали темата изобщо може да бъде повдигната тази година. Bloomberg съобщи, че разширяването е "отложено за неопределено време".

Според кмета няма нужната яснота относно разширяването, според доклада на германските медии.

Строителството на фабриката в Германия за Tesla може да се опише като главоболие: компанията трудно се справяше с местната бюрокрация и природозащитните групи в страната през последните няколко години.

Германските екологични групи Green League и NABU подадоха жалби срещу компанията през 2021 г., като целяха да блокират временните одобрения, необходими за изграждането на фабриката, но очевидно са се провалили на този етап.