Tesla губи важен мениджър в компанията. Изпълнителен директор на Autopilot програмата на компанията напуска поста си. Андрей Карпати е директор на AI и екипа Autopilot Vision на Tesla. предаде Business Insider. Той коментира решението си в социалната мрежа Twitter.

Той написа: "Беше голямо удоволствие да помогна на Tesla да постигне целите си през последните 5 години и е трудно решението ми да се разделим. През това време Autopilot премина през много развитие и подобрения и очаквам с нетърпение да видя изключително силният екип на Autopilot да продължава тази инерция."

В отговор главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск написа в Twitter, че е било "чест да работя с вас".

Напускането на Карпати идва в критичен момент за автопилотната програма на Tesla. Националната администрация по пътищата и безопасността разследва технологията, като твърди, че софтуерът за автопилот на Tesla е участвал в повече от 200 катастрофи от юли миналата година. Проучването на федералната агенция може да доведе до изземване на автомобили Tesla, които са настроени с функцията за автопилот.

Само преди две седмици Bloomberg съобщи, че Tesla е съкратила около 200 служители в подразделението си Autopilot и е затворила цял офис в Сан Матео Калифорния.