Фабрика на Cupffee, която ще произвежда ядливи, биоразградими вафлени чаши за топли и студени напитки, официално отвори врати с изцяло автоматизирано производство в индустриална зона "Тракия", Пловдив, съобщиха от компанията.

Продуктите на компанията са 100% екологична алтернатива на традиционните пластмасови и хартиени чаши за еднократна употреба. Технологията е уникална по рода си в световен мащаб. Компанията се радва на голям интерес от международните пазари и предлага своя иновативен продукт в над 40 държави, на 6 континента.

Идеята идва преди 4 години, а днес Cupffee работи във фабрика на 3600 м2 и ще има напълно автоматизирано производство с капацитет 2,5 милиона чаши месечно. "Щастливи сме, че създадохме в България, в Пловдив, уникален разпознат от световните пазари продукт", казва Мирослав Запрянов, основател и управител на Cupffee.

Амбициите на компанията са през следващите пет години да пусне в експлоатация още 3 автоматични производствени линии, като това ще увеличи производствения капацитет до близо 10 милиона чаши месечно, смята Запрянов.

Партньорство с Cupffee имат големи световни компании, сред които Lavazza, Etihad, Manchester City, Lidl, Economist, National Geographic, Wall Street Journal, H&M и други.

Продуктите на Cupffee като производител на екологична алтернатива на пластмасовите и хартиени чаши за еднократна употреба са разпознати още на ранен етап на развитие на компанията. През април 2019г. Cupffee участва в първия дълъг полет в света без пластмаса. Българският продукт беше част пътуването на "Етихад" между Абу Даби и Брисбейн.