Приходите на Apple за второто тримесечие на годината са рекордни. Продажбите на iPhone скачат с близо 50% на годишна база. Постъпления възлизат на 81,41 млрд. долара, което е с 36% повече на годишна база и с 8 милиарда долара над прогнозираните от анализатори, пише CNN.

Приходите само от продажбата на iPhone възлизат на 39,57 милиарда долара, което е скок с 49,78% на годишна база. Много от клиентите на Apple са предпочели да закупят версиите от по-висок клас на iPhone 12, който е първият по рода си 5G телефон на Apple, чийто дебют бе миналата есен.

Приходите от услугите на компанията за посочения период са 17,48 милиарда долара, което е с 33% повече на годишна база? Тази област от бизнеса на Apple става все по-важна през последните години и вече генерират втория най-висок приход от всяка категория.

Като цяло продажбите на Apple са се увеличили с близо 33% на годишна база (39,57 млрд. долара).

Второто тримесечие обикновено е най-слабото по отношение на проходи за компанията, но Apple успешно се възползва от тенденциите за работа вкъщи и дистанционно обучение, които увеличиха продажбите на компютри.

Като цяло тримесечието е доста успешно за технологичните гиганти. Microsoft отбеляза печалба от 16,5 млрд. долара, с 47% повече на годишна база. Това се дължи най-вече на търсенето на облачни услуги и игри.

Компанията майка на Google- Alphabet също съобщи, че тримесечните продажби и печалби са нараснали до рекордно високи нива. Приходите през второто тримесечие скачат с 57%  до 61,88 млрд. долара.

Приходите от реклама на видеоплатформата YouTube са скочили до 7 млрд.долара за тримесечието в сравнение с 3,81 млрд. долара година по-рано.