Германският гигант SAP, специализиран в производството на корпоративен софтуер, е най-скъпата германска компания. Пазарната й оценка е около 104 млрд. евро, по данни на консултантската компания Pricewaterhouse Coopers (PwC), цитирана от БГНЕС.

SAP, която се ползва с голямо доверие от инвеститорите, изпреварва индустриални гиганти като Siemens (94 млрд. евро) и Volkswagen (84.6 млрд. евро).

SAP плаща $2.4 милиарда в най-голямата си сделка за последните 4 години

Европейски софтуерен гигант сключи една от най-големите си сделки

Ръководителят на компанията подкрепя данъчната реформа на Тръмп

Сред 10-те най-големи компании се нареждат застрахователят Allianz (84 млрд. евро), фармацевтичният концерн Bayer (80.5 млрд. евро) и автомобилните гиганти Daimler и BMW (съответно 77 и 57 млрд. евро).

100-те най-скъпи германски компании са увеличили пазарната си стойност с 33% за последните 4 години.

Европейският гигант SAP купува израелска софтуерна компания

Европейският гигант SAP купува израелска софтуерна компания

Сделката е на стойност около 350 милиона долара

Макар SAP да е най-голямата софтуерна компания в Европа и лидер в своята област, тя е далеч от най-големите европейски и световни компании. Най-скъпата европейска компания е петролният концерн Shell, който е оценен на 213 млрд. евро. След него са производителят на храни Nestle и фармацевтичният гигант Novartis от Швейцария.

Сред 10-те най-големи в света има само американски и китайски компании, като повечето от тях са специализирани във високите технологии.Най-скъпата компания в света продължава да бъде Apple с пазарна стойност от 703 млрд. евро, следвана от компанията-майка на Google - Alphabet. Трета еMicrosoft на Бил Гейтс.