Акционерите на френската корпорация Alstom на извънредно събрание на 17 юли в Париж одобриха решенията, свързани със сливането на жп бизнеса на компанията с този на германския концерн Siemens.

В съобщението на Alstomсе посочва, че решението за сливането на двете компании, включващо техния железопътен бизнес, е било прието с над 95 на сто от гласовете.

Сега сделката трябва да бъде одобрена от антимонополните органи , като нейното окончателно приключване се очаква да стане през първото тримесечие на 2019 година.

Siemens и Alstom създават европейски гигант в ж.п. индустрията

Германия и Франция създават европейски гигант в ж.п. индустрията

Той ще се конкурира с китайския гигант CRRC

Както бе съобщено по-рано, Siemens и Alstom обявиха з сливането на техните подразделението железопътно машиностроене в края на септември миналата година.

От Siemens заявиха, че предават на Alstom предприятието за производство на жп подвижен състав и сигнално оборудване (подразделението Mobility) в замяна на дял в разширената компания малко над 50 на сто.

Съвместната компания ще се казва Siemens Alstom, като седалището й се запазва в предградията на Париж, а годишните приходи се очаква да бъдат около 15,3 милиарда евро.

Генералният директор на Alstom Анри Пупар-Лафарж остава на този поста, а председател на съвета на директорите ще бъде определен от Siemens.

Alstom продава участието си в General Electric за €2,6 милиарда

Alstom продава участието си в General Electric за €2,6 милиарда

Френската компания излиза от три съвместни предприятия