Българската фармацевтична компания "Хювефарма" купи ветеринарния гигант от САЩ AgriLabs. Ходът ще разшири присъствието на българската компания на американския пазар и ще донесе нови възможности за реализиране на продукцията й.

AgriLabs е от големите компании в САЩ за животински храни и биологични продукти, свързани със здравето на селскостопанските животни. Тя е доказано име, работейки повече от 30 години в своя бранш, се посочва на сайта на дружеството.

Българската "Хювефарма" инвестира €150 милиона в нов завод край Пещера

Българската "Хювефарма" инвестира €150 милиона в нов завод край Пещера

Дружеството ще разшири капацитета си с 50%

Придобиването включва и 3-те дъщерни дружества на американската компания - Benchmark Biolabs, Antelope Valley Bios и VaxLiant, специализирани в проучвания, производство и иновации на ваксини, храни и хранителни добавки за животни.

"Много сме развълнувани от таланта и технологиите, които са част от бизнеса на AgriLabs. Това придобиване подкрепя стратегията на "Хювефарма" за създаването на балансирано портфолио от продукти и повишаване на присъствието ни на световния пазар", казва Глен Уилкинсън, президент на "Хювефарма" САЩ.

Хювефарма купува химически завод в италианския град Гаресио

Кирил Домусчиев купува завод на фармацевтичния гигант Sanofi

Намира се в Италия

"Радваме се, че сме част от световната компания за здравето на животните на Huvepharma, тъй като това придобиване ще осигури ресурси за по-бързото въвеждане на нови решения за ветеринарните лекари и производителите", заяви Стив Шрам, президент и главен изпълнителен директор на AgriLabs.

"Хювефарма" и AgriLabs се допълват в своята дейност и продукти и ще бъдат сериозен фактор на американския пазар на животински храни и продукти. С придобиването заводите на българската компания в САЩ стават 6.

"Това придобиване само укрепва способността ни да предоставяме най-високо качество на продуктите и услугите, като част от ангажимента на "Хювефарма" да обслужваме нашите клиенти", добавя Уилкинсън.

"Изключително съм горд с постигнатото през годините от "Хювефарма"! Компания, която стартира от нищото! Сделката от днес за покупката на американските Agrilabs и Benchmark Bios ще открие нови хоризонти за нас. Благодаря на всички колеги от САЩ и България, които участваха в процеса на преговорите и due diligence! Трябва да продължим да сбъдваме мечтите си и да славим българското по света!", написа във Facebook собственикът на компанията Кирил Домусчиев.

Българската "Биовет" строи втори завод в Пещера за 300 милиона лева

Българската "Биовет" строи втори завод в Пещера за 300 милиона лева

Компанията произвежда лекарства за хуманна и ветеринарна медицина