Върховният административен съд (ВАС) е насрочил за догодина делата по жалбите на кандидат-купувачите на "Нова Броудкастинг Груп" и активите на ЧЕЗ в България, показва справка в системата на съда.

Делото на "Инерком България" срещу решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е насрочено за 14 май 2019 г., а това на ППФ ТМТ Бидко 2 Б.В. - за 12 март 2019 година. И двете дела са образувани на 31 август 2018 г. - повече от месец, след като двете дружества обявиха, че ще обжалват.

Забраните на КЗК бяха издадени в един и същи ден и бяха посрещнати с огромна критика от експерти, които видях политическата воля на властта зад тях.

"Инерком България" искаше да закупи българските активи на ЧЕЗ срещу €326 милиона. Иронично, в коментар относно забраната, издадена от регулатора, Милена Стоева - председател на Съвета на директорите на дружеството-купувач, заяви, че очаква "бързо и справедливо решение от ВАС".

Чехът Петр Келнер, който придоби активите на "Telenor" в България, бе приготвил €185 милиона за медийната група "Нова Броудкастинг Груп" АД, като щеше да придобие контрол и върху "Нетинфо".

Петр Келнер готви нова сделка за до €3 милиарда на Балканите

Новият собственик на Telenor в България готви сделка за до €3 милиарда на Балканите

PPF Group е сред основните кандидати за United Group