Представители на германската компания за производство на свръхлеки самолети Flight Design са обявили за плановете на компанията да произвежда свръхлеки самолети от серията CT в Казахстан.

Както съобщават от казахстнасктата държавна компания Kazakh Invest, това е станало на съвместна пресконференция на германската компания Flight Design GmbH и казахстнасктата държавна компания Kazakh Invest, която се е провела по време на 30-то изложение за авиация с общо предназначение AERO Friedrichshafen в град Фридрихсхафен, Германия.

По думите на изпълнителния директор на Flight Design, Даниел Гюнтер, проектът за производство на самолети ще бъде реализиран с групата компании "Вираж" на територията на свободната икономическа зона в столицата Алмати, пише Forbes.

За тази цел, страните ще създадат съвместно предприятие с наименованието Flight Design Kazakhstan. Произведените в казахстанското предприятие самолети ще се продават на местния и на външния пазар, уточняват от германската компания.

Както отбелязват от казахстанскта компания, Flight Design се смята за световен лидер при производството на свръхлеки самолети с повече от 25 години опит. Днес самолетите на компанията летят в повече от 40 страни в света.

Германската Henkel официално мести регионалния си офис от Русия в Казахстан

Германската Henkel официално мести регионалния си офис от Русия в нейна съседна държава

Това ще е регионалния център на компанията за 9 държави