Полската компания Global Trade Center (GTC), която управлява няколко търговски центъра и офис сгради в България, е постигнала споразумение за продажба на портфолиото си в Белград. Дружеството е сключило сделка с унгарския инвеститор Indotek Group на стойност 257,6 милиона евро. 

Това става ясно от официално съобщение на компанията. Транзакцията предвижда прехвърлянето на 11 готови бизнес сгради и проекта в развитие с обща площ от 122 175 квадратни метра.

От GTC посочват, че след като бъде приключена, сделката ще стане най-голямата в имотния сектор в Централна и Източна Европа за последните 5 години.

"Продажбата на тези 11 първокласни офис сгради в Белград е смел ход, който ще ни позволи да завършим цикъла си на развитие в Сърбия и да сложим начало на нова глава на този пазар", посочва Йовав Карми, който е президент на управителния съвет на GTC.

Световната банка и GTC подписаха за наем на 4 000 кв. м в "Младост"

Световната банка наема 4 000 кв. м в "Младост"

В сградата на собственика на Mall of Sofia

По неговите думи привлечения капитал от транзакцията ще бъде използван за развитието на напълно нови проекти, както в западната ни съседка, така и на други пазари в ЦИЕ.

В България полската група е собственик на три търговски центъра, както и на три офис сгради. GTC управлява един от първите молове в България - Mall of Sofia, намиращ се на столичния бул. "Александър Стамболийски". Част от комплекса е и бизнес сградата Sofia Tower.

Полската GTC откри нов бизнес комплекс в "Младост"

Собственикът на Mall of Sofia откри нов бизнес комплекс в "Младост"

Общата инвестиция е на стойност €60 милиона, а в нея се нанасят Concentrix и Modis

В портфолиото влизат още двете сгради Advance Business Center в Бизнес парка, както и моловете Galleria в Стара Загора и Бургас.

Полската група развива дейност от 1994 година насам, като бизнесът ѝ е фокусинар на пазарите в ЦИЕ. Тя управлява сгради в Полша, Унгария, Румъния, Хърватия, Сърбия и България.