След като българската Paynetics купи част от активите на фалиралата Wirecard, сега към тях интерес е проявила и най-голямата банка на Испания - Banco Santander, въпреки че почти 70% от постъпленията на компанията, включително целият ѝ бизнес в Азия, са измамни, предаде Zero Hedge.

Това, към което Banco Santander се насочва, е банковото подразделение Wirecard Bank и софтуерът за разплащания на компанията в Европа, като според Bloomberg преговорите със синдиците вече са в напреднала фаза. Ако те бъдат финализирани, продажбата ще се превърне в най-голямата сделка с активи на фалиралото дружество.

Paynetics придоби част от порфтолиото на Wirecard

Българска компания придоби част от активите на фалиралия гигант Wirecard

Срещу непосочена сума

Според източници на изданието се очаква това да се случи в рамките на следващите няколко дни, но засега търгът е отворен и за други претенденти. Потенциален конкурент на испанската банка е Lycamobile.

Прогнозата е крайният купувач да плати много по-голяма сума от търсените от синдиците 100 млн. евро, но крайната цена до момента не е известна.

След като Wirecard фалира през лятото, синдикът на фирмата разпродаде активите ѝ на парчета. Бизнесът в Северна Америка бе закупен от Syncapay, а подразделението в Бразилия се очаква да стане собственост на PagSeguro до края на месеца.