Българската компания Paynetics е придобила част от активите на Wirecard във Великобритания и Ирландия, съобщиха от дружеството. Припомняме, че германската компания е в процедура по фалит, след като стана ясно, че липсват €1,9 млрд. Paynetics придобива активите чрез британското си дъщерно дружество, а цената на трансакцията не е упомената.

Paynetics ще поеме дейността, свързана с корпоративните клиенти, които разчитаха на Wirecard за издаване на карти и услуги по разплащания. Като част от сделката, компанията ще предоставя и редица програми, включително обезщетения за служители, бонуси за продажби, корпоративни разходи и социални придобивки за тези организации. Paynetics е назначила и Майк Пеплоу за CEO на британския си бизнес.

"Това е изключително важна сделка за Paynetics и крайъгълен камък за нас що се отнася до експанзията ни във Великобритания и Европа", коментира Валери Вълчев, съосновател на Paynetics.

През 2019 г. Paynetics отчете 3,5 млн. лв. приходи. Компанията предоставя редица услуги, включително мобилни разплащания, еWallet, софтуерни POS, трансфер на пари и други. През 2020 г. компанията набра €2,5 млн. финансиране от компании, водени от Българо-американска кредитна банка (БАКБ) и фондът за рисков капитал New Vision 3.

Българският стартъп phyre набра €1,55 млн.

Българският стартъп phyre набра €1,55 млн.

Рундът бе воден от "Ню Вижън 3" и Българско-американска кредитна банка (БАКБ)