Разработчикът на софтуер и дигитални услуги Amdaris ще бъде придобит от големия интегратор на дигитални решения Insight Enterprises, съобщиха от компанията.

Сделката ще засегне и десетки служители в българския офис на придобитото дружество.

Контекст: Разработчикът на корпоративен и потребителски софтуер Amdaris е сертифициран Gold партньор на Microsoft от над 10 години и има над 800 души екип, от които около 50 специалисти са базирани в България.

Amdaris открива офис в София

ИТ компания, която развива бизнес в Украйна, отваря офис в София

И ще наеме над 50 нови служители

Insight има 35-годишен опит в IT сферата, партньорства с повече от 6000 технологични компании и 13 000 души екип по целия свят. Компанията предлага cloud и AI решения и има експертиза в сфери като обработка на данни, киберсигурност и интелигентни периферни изчисления. Тя е част от Fortune 500.

Детайли: Ръководителите на двете компании са категорични, че сделката ще ускори дигиталната трансформация на клиентите им чрез персонализирани решения за backend, cloud и мобилни технологии, както и анализ на данни и web front-end и достъп до богато споделено ноу-хау.

За Money.bg от Amdaris подчертаха, че се запазват плановете за разширяване на присъствието у нас, включително - с нови локации във Варна и Пловдив.

В прав текст: "На фона на бързия растеж на ИТ индустрията, придобиването на Amdaris от Insight говори много за тяхното непоколебимо доверие в изключителните умения и таланти в разработката на софтуер, които Източна Европа може да предложи. Освен това, вълнението е голямо, че това ниво на инвестиции ще генерира значително въздействие и развитие в региона", е цитиран в официалното съобщение да казва съизпълнителният директор на Amdaris Влад Нану.