От международната ИТ компания Amdaris, със седалище в Бристол, Великобритания, обявиха, че отварят офис в София. Фирмата работи в сферата на дигиталната трансформация и до скоро преди войната развиваше сериозен бизнес в Украйна. Българският център е шестият офис на компанията, която освен в Украйна присъства във Великобритания, Румъния, Молдова и Дубай. Новият клон на Amdaris има за цел да наеме над 50 служители до края на 2022 година.

Офисът в българската столица ще създаде нови възможности за работа за растящия набор от технологични таланти в страната, съобщават от Amdaris.

"В Amdaris сме развълнувани да отворим врати в София, която е водещ технологичен център в Европа. Софтуерната индустрия в Източна Европа продължи да расте по време на пандемията, но сега, когато регионът е изправен пред нови предизвикателства, Amdaris очаква с нетърпение да изгради креативно, развиващо се и динамично работно място за всички талантливи технологични специалисти", коментира Анди Роджърс - съизпълнителен директор на Amdaris.

Весела Николова е назначена за директор на българския офис.

ИТ секторът у нас може да даде хиляди работни места на украинци

ИТ секторът у нас може да даде хиляди работни места на украинци

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер се срещна с представители на бранша

ИТ компанията е технологично-агностична и като такава наема Delivery Leads, Portfolio Directors, Technical Architects и разработчици на .Net, Angular, React, Java, PHP и Python, наред с други роли.

"Войната в Украйна ни кара да предложим работа на всички програмисти, QAs и други хора със съответните технологични умения, които са били принудени да напуснат Украйна", казват от компанията.

А тъй като разработването на софтуер остава най-бързо развиващата се индустрия в България, от Amdaris планират да организират много менторски и стажантски програми, за да формира следващото поколение технологични таланти.

До 2025 година ИТ индустрията ще има нужда от още 32 000 служители

До 2025 година ИТ индустрията ще има нужда от още 32 000 служители

Гост в в предаването Money.bg е Филип Мутафис, член на УС на БАСКОМ