Криптоборсата Binance обяви заминаването си от Русия. "Гледайки към бъдещето, осъзнаваме, че работата ни в Русия не е съвместима със стратегията за съответствие на Binance", казва по този повод директорът по съблюдаване на нормативните изисквания Ноа Пърлман.

Криптоборсата съобщава, че е сключила споразумение за продажба на целия си бизнес в Русия на CommEX. "С цел да се осигури плавен преход на съществуващите потребители към друга платформа, процесът на напускане ще продължи до една година. Новите потребители, които са завършили процедурата за проверка на личните данни, ще бъдат частично пренасочени към платформата CommEX", се казва в съобщението на Binance.

В рамките на няколко месеца Binance ще затвори всичките си бизнес направления в Русия. Засега финансови детайли във връзка със сделката не се съобщават. Уточнява се обаче, че "за разлика от други международни компании, Binance няма да има право за получаване на част от печалбата след продажбата и не запазва възможността за обратно изкупуване на дялове в бизнеса".

От уебсайта на компанията CommEX се разбира само, че това е "централизирана борса за криптовалута". Там няма информация за учредителите й.

Криптоборсата Binance откри своя платформа за търговия в Казахстан

Най-голямата криптоборса в света откри своя платформа за търговия в съседна на Русия страна

Какви са възможностите за търговия с активи