Най-голямата крипто борса в света - Binance, създаде местна платформа за цифрови активи в Казахстан, наречена Binance Kazakhstan, каза за "Ведомости" представител на криптоборсата.

Чрез новата платформа ще бъде възможно да се обменят и конвертират криптовалути, да се търгува с тях, да се депозират и теглят фиатни валути, както и да се съхраняват активи в криптовалута.

Платформата работи въз основа на лиценз от Комитета за регулиране на финансовите услуги на Международния финансов център "Астана" (AFSA), съобщават от компанията. Оттам посочват още, че постоянният лиценз дава на Binance в Казахстан статут на регулирана платформа "с надеждни системи за контрол за съответствие и системи за сигурност".

Към момента на стартиране на платформата в Казахстан, потребителите могат да купуват и продават криптовалути, използвайки фиатен баланс, спот търговия и конвертиране.

Binance се споразумя с американските регулатори

Binance се споразумя с американските регулатори

Така беше избегнато замразяването на активи

В съответствие с регулаторните изисквания на Казахстан, някои продукти и услуги, които Binance предлага на други юрисдикции, може да не са достъпни или да се ползват от ограничен брой потребители.

Според някои финансови експерти, откриването на местна платформа за цифрови активи на криптоборсата Binance в Казахстан, може да улесни достъпа на руснаци до нея, като се има предвид, че Казахстан е съседна на Русия страна и двете държави са в сравнително добри отношения.

Покупките на злато от централните банки скочиха 2,5 пъти, кои са най-големите купувачи и продавачи

Покупките на злато от централните банки скочиха 2,5 пъти, кои са най-големите купувачи и продавачи

Централната банка на наша съседна държава обяви най-голямата покупка през 2022 година