Британската компания за авиационни услуги Menzies Aviation обяви, че добавя България към своите пазари чрез сделка за придобиване на мажоритарен дял в Cargo Handling Services (CHS). Това е българска компания, базирана на летище София, пише SeeNews.

"Стратегическата инвестиция е в съответствие с целта на купувача да ускори растежа чрез разширяване на своя бизнес с въздушни товарни превози и навлизане на нововъзникващите авиационни пазари", коментира в прессъобщение доставчикът на наземни, товарни и горивни услуги в Обединеното кралство.

Снимка 466305

Източник: iStock

Споразумението за съвместно предприятие разширява присъствието на британската компания до 50 летища в 17 държави.

"Очакваме с нетърпение да работим с нашите нови партньори и в дългосрочен план да увеличим пазарния си дял на летище София", заяви изпълнителният вицепрезидент на Menzies Aviation за Европа - Мигел Гомес Сюнесон.

Финансовите условия на сделката не са оповестени.

Признаха Dronamics за авиокомпания: Как ще наричат българските дронове в небесата?

Признаха Dronamics за авиокомпания: Как ще наричат българските дронове в небесата?

Компанията получи обозначителни кодове от IATA и ICAO

Основана през 2016 година, CHS разполага с три склада на Терминал 1 на летището в София, както и специално място за съхранение на ценни стоки и стаи с контролирана температура.

Компанията предлага складиране, обработка на внос и износ, обработка на поща и съхранение. Със седалище в Лондон, историята на Menzies Aviation датира още от бизнеса за разпространение на книги и вестници през 19-и век.

Menzies, която ще запази марката си, е в процес на комбиниране с дъщерното дружество на Agility National Aviation Services, за да ускори растежа, става ясно от уебсайта на компанията.