Образователната платформа за управление на училищни процеси в България Школо ООД става част от Джунипър Едюкейшън (Juniper Education), най-големият доставчик на образователен софтуер и услуги във Великобритания. У нас услугите на Shkolo.bg се използват от над 1700 образователни институции в България.

Клиентите на Shkolo в България ще продължат да получават поддръжката и иновациите, с които са свикнали. От Shkolo коментираха пред Money.bg, че няма да има промяна за потребителите у нас. Планират се още инвестиции в развитието, но е рано да се говори за нови услуги все още.

По думите на управителя на Shkolo Любомир Ваньов "развитието на международни пазари е следващата стъпка след успеха в България". Той смята, че намирането на правилен партньор за тази задача вдига щансовете за успех зад граница. 

Настоящите клиенти на Juniper скоро ще научат повече за Shkolo и как ще бъде адаптирано към пазара във Великобритания, като интегрирано решение с водещите на пазара технологични решения за училища.

Софтуерът на Школо предоставя на директори и учители инструменти за управление на данни и оперативна организация на работата в модерна образователна институция, включително възможност за онлайн уроци, електронен дневник и много други.

Джунипър Едюкейшън работи с над 14 000 училища във Великобритания като предоставя интегрирани софтуерни решения за класната стая, администрацията, управление на човешките ресурси и ангажирането на родителите към образователния процес с помощта на технологии и експертиза в образованието.

"Радваме се да се присъединим към Juniper. Мисията ни да помогнем на учители и директори да прекарват повече време, фокусирани върху децата и по-малко върху администрацията пасва идеално на това, което Juniper предлага в Обединеното кралство. С допълнителните ресурси и експертиза на Juniper, ще подкрепим още повече директори, учители и ученици, които използват нашата иновативна платформа", коментира Любомир Ваньов, управител на Shkolo.

"Shkolo е особено значима част от всеобхватната гама софтуерни продукти на Juniper, като допълва водещите ни технологични решения, избор на над 50% от училищата във Великобритания. Присъединяването на Shkolo е уникална възможност за създаване на широка гама от услуги, насочени към образованието, които дават цялостно решение за управление на всички процеси в училище", смята Крис Скарт, главен изпълнителен директор на Juniper.

Juniper Education предлага на начални и средни училища цялостни софтуерни решения от системи за управление на данни, проследяване на прогреса на учениците, училищни уебсайтове, управление на човешките ресурси и финансите, училищно управление, образователни ресурси и услуги за продължаваща квалификация, включително обучения за педагози и служители. Компанията е подкрепена от Horizon - водещ инвеститор в бързоразвиващи се технологии и компании в сферата на услугите.