Лидерът на хостинг пазара у нас - СуперХостинг.бг, придоби втората най-голяма компания в сегмента на българския пазар - ICN.bg. Купувачът е придобил всички активи на дружеството, като поема и цялостното обслужване на клиентите му. 

Това потвърждават от компанията в официално съобщение. В него се посочва, че административното прехвърляне на всички услуги на ICN.bg към СуперХостинг.БГ вече е факт. До няколко месеца всички хостинг услуги на дружеството ще бъдат прехвърлени на инфраструктурата на СуперХостинг.БГ.

Финансовите параметри на сделката не се посочват в съобщението.

Team.blue придоби СуперХостинг.БГ

Европейски лидер придоби най-голямата хостинг компания в България

Мениджмънтът няма да бъде сменян, а родното дружество планира разширение на Балканите

ICN.bg е втората по големина хостинг компания в България, като основна дейност за компанията е предоставяне на хостинг услуги, домейн имена, Cloud и VPS услуги. Фирмата развива дейност от близо 17 години.

СуперХостинг.БГ е водеща на пазара на хостинг услуги у нас, като от 2019 година оперира и в Сърбия с марката SuperHosting.RS. През миналата година компанията стана част от западноевропейската група team.blue. 

Придобиването на ICN.bg е втората голяма сделка за СуперХостинг.БГ през последните години. През 2017 година дружеството придоби третата по големина хостинг фирма у нас - Host.bg.

СуперХостинг.БГ купи Host.bg от Нетинфо и Антон Титов

Най-голямата хостинг компания в България придобива третата по големина

Сделката консолидира хостинг пазара и засилва позициите на лидера