Buyout firms KKR & Co LP, Thoma Bravo LLC и Vista Equity Partners Management LLC се състезават за придобиването на 4 млрд. долара от активите на технологичния производител Dell. Това твърдят запознати с казуса, след като от компютърния гигант обявиха, че ще пуснат за продажба свои акции, предава Reuters.

От друга страна по този начин от Dell ще успеят да привлекат достатъчно активи за закупуването на фирмата за съхранение на данни EMC Corp. Сделката беше договорена през октомври за цена от 67 млрд. долара. Очаква се тя да бъде финализирана през октомври идната година.

Трите компании се борят за придобиването на двете дъщерни компании на Dell - Quest Software и SonicWall, които са оценявани на около 2 млрд. долара всяка.

Междувременно от производителя на компютри работят съвместно със Citigroup за продажбата на бизнеса му с IT услуги, който се управлява от фирмата Perot Systems, оценявана на стойност между 5 и 6 млрд. долара. Perot Systems работи с големи корпорации, както в САЩ, така и такива в други държави.