Задлъжнялата HNA Group планира да продаде имоти за 2.2 млрд. долара в Китай, включително офис сгради и хотели в Пекин и Шанхай, борейки се да изплати дълговете си, съобщават източници на Bloomberg.

Сградите са общо 9, като сред тях са Shanghai HNA Tower, Shanghai Yangtze International Enterprise Plaza и Renaissance Shanghai Pudong Hotel. Те се прибавят към активите на стойност 13 млрд. долара, които конгломератът вече обяви за продажба.

Всички разследват китайския гигант, който иска да вземе летище "Пловдив"

Всички разследват китайския гигант, който иска да вземе летище "Пловдив"

Въпросите около HNA Group растат

През последните няколко години HNA купуваше на едро - от сгради в Манхатън до дял в Deutsche Bank, финансирайки смелите си начинания със заеми. Тя е един от сериозните кандидати за концесионер на летище "Пловдив".

В последно време групата има сериозни затруднения да обслужва кредитите си и смята да продаде активи на стойност 15.8 млрд. долара, за да облекчи финансовия натиск.

Съсобственик на Hilton и Deutsche Bank ще се бори да вземе Летище Пловдив на концесия
Обновена

Съсобственик на Hilton и Deutsche Bank ще се бори да вземе Летище Пловдив на концесия

Китайската HNA Group участва в консорциум, който е сред трите кандидати за аерогарата

Китайският конгломерат продава и имоти за милиарди долари в Ню Йорк, Сидни, Хонконг и Лондон. Извън недвижимите имоти, HNA продава или смята да продаде Park Hotels & Resorts, Hilton Grand Vacations, NH Hotel Group и Red Lion Hotels. Освен това планира първоначални публични предложения за Gategroup Holdings AG и Swissport International.

Китайската HNA иска служителите й да инвестират в нея

Конгломерат с $90 милиарда дългове моли служителите си да му дадат пари

Дружеството предлага на персонала си няколко инвестиционни опции

HNA не е единственият китайски конгломерат, който намалява инвестициите, след като правителството разследва някои от най-големите придобивания през миналата година. Властите поеха контрола в Anbang Insurance Group и започнаха да продават активите й.

Милиардерът Уанг Джианлин, който в миналото беше най-богатият човек в Китай, също започна да продава активи и се отказа от амбициите си да създаде световна развлекателна империя.