Акционерите на доставчика на "облачен" софтуер Five9 Inc. гласуваха против сливане на стойност 15 милиарда долара с Zoom Video Communications Inc., доставчик на видео конферентни връзки.

От Five9 заявиха, че сделката не е получила достатъчно гласове за подкрепа от акционерите и страните са се отказали от плана за сливане "по взаимно съгласие".

Изпълнителният директор на Zoom Ерик Юан каза, че макар компанията да очаква потенциално партньорство с Five9, "финансовата дисциплина е в основата на нашата стратегия". Zoom ще продължи да се фокусира върху създаването на стойност за акционерите и клиентите, се посочва в изявлението.

Защо Zoom отбелязва спад в търсенето и срив на акциите?

Защо Zoom отбелязва спад в търсенето и срив на акциите?

Ще започне ли компанията да губи милиарди долари с темпото, с което ги печелеше?

Платформата за видеокомуникация Zoom обяви намерението си да придобие Five9 през юли. Сделката щеше бъде най -голямото придобиване в историята на Zoom, което да позволи на компанията достъп до пазара за контактни центрове за 24 милиарда долара.

Сделката привлече вниманието на американските власти, припомня interfax.ru . Миналата седмица тя беше оценена от комисия от представители на няколко министерства, наречена Team Telecom, за да се увери, че сделката не "представлява риск за националната сигурност или интересите на правоприлагащите органи" в САЩ, според писмо от Министерството на правосъдието на САЩ за уебсайта на FCC.

Защо властите в този германска провинция не искат да ползват Zoom?

Защо властите в този германска провинция не искат да ползват Zoom?

Комисарят по защита на данните предупреждава федералното управление да не работи с платформата

Zoom се превърна в един от най-големите бенефициенти на преминаването към работа и дистанционно обучение по време на пандемията COVID-19. Пазарната стойност на компанията, която проведе IPO през 2019 г., се е повишила повече от три пъти от разпространението на коронавирусната инфекция в Съединените щати преди повече от година, като в един момент прескочи летвата от 100 милиарда долара.В момента пазарната капитализция на компанията е 83,4 млрд. долара.

През юли Zoom публикува данни за тримесечни приходи над 1 милиард долара за първи път в историята си, но даде слаби перспективи за третото фискално тримесечие.