През месец март 2021 г. американските компании отчитат най-голям ръст в отварянето на нови работни места, предава Bloomberg. Новите работни места са Те добавят най-много работни места от 6 месеца насам, което е ясен сигнал, че масовата ваксинация срещу Covid-19 и изправя бизнеса на крака и насърчава наемането на нов персонал.

Броят на новосъздадените работни места през март се е увеличил с 517 000, като прогнозата за февруари беше за 176 000, според данните на ADP Research Institute.

Най-много нови работни места има в сферата на развлеченията и хотелиерството. Малкият и средният бизнес, които най-много страдат по време на пандемията, през март дават заявка, че са обект на по-силен ръст на заетостта спрямо големите компании и корпорации.

Увеличението на заетостта в сектора на услугите е с нови 437 000 работни места. С 80 000 нарастват служителите при производителите на стоки.

Въпреки отчетеният ръст в наемането на нови работници, все още около 8 милиона американци живеят в бедност. В края на 2020 г. се беше отбелязан  най-големият единичен ръст от началото на проследяването на бедността преди 60 години. Салдата в банките на много американци постоянно намаляват. 

В случай, че пандемията не свърши скоро и ако няма допълнителна помощ - салдата по текущите сметки на семействата с по-ниски доходи ще продължат да спаднат по-бързо от тези на домакинствата с по-високи доходи, твърди доклад на JPMorgan Chase Institute.