Броят на пътниците, преминали през Международното летище на Хонконг, се е сринал през предишния месец, спадайки с 16,2% на годишна основа, предаде Zero Hedge. Това е най-значителното му понижение от 2009 г., когато е отбелязан спад от почти 19%, посочва Reuters.

Данните са консистентни за последните три месеца. През тях той се е понижил с 12% спрямо същия период на миналата година.

Най-големият спад е отбелязан от пътниците, идващи от Китай и Югоизточна Азия.

Търговията в Хонконг продължава да се срива и през октомври

Търговията в Хонконг продължава да се срива и през октомври

Секторът на туризма отчита спад от почти 50% спрямо същия месец на 2018 г.

Международното летище на града е най-големият търговски аеропорт в света и данните за него се използват като буревестник за състоянието на цялата глобална икономика. Данните показват, че през предходния месец броят на полетите е спаднал с 8,3%, а превозените товари - с 3,4% до 450 хил. тона.

Слабото представяне на летището подтикна ръководството му да понижат таксите за терминалите с 20%, а догодина се очаква превозвачите, пътуващи от и за града, да понижат значително капацитета на самолетите, които използват към Хонконг.

Туризмът в страната се срина с почти 30% през третото тримесечие спрямо същия период на миналата година, което е най-слабото му представяне от повече от 15 години насам.

Каква ще е икономическата цена на смазването на протестите в Хонконг чрез армията?

Каква ще е икономическата цена на смазването на протестите в Хонконг чрез армията?

Китай може да се готви за Тянанмън 2.0