Сърбия отново се опитва да продаде компанията за поддръжка на самолети JAT Tehnika, съобщи Министерството на икономиката в западната ни съседка.

Държавата е обявила нов търг за продажбата на фирмата, след като последният такъв се провали през месец август, пише SeeNews.

Икономическото ведомство е пуснало за продажба 99,38% от JAT Tehnika, която се контролира от правителството и държавни фондове. Обявената начална цена е 20,5 милиона евро, или 22,5 милиона долара.

В съобщението на министерството се посочва, че предложената първоначална цена е еквивалентна на справедливата прогнозна пазарна стойност на акционерния капитал на компанията, предложена за продажба на 31 декември 2018 година.

Кандидатите с интерес към занимаващата се с летателни средства компания могат да изпратят своите писна за намерение за участие в търга до 4 октомври. До 4 дни министерството ще отговори на заинтересованите страни, като след това ще последва и процедура по подаване на офертите.

В предишния търг за продажбата на JAT Техника, който беше закрит на 1 август, нямаше нито един кандидат.

JAT Tehnika е създадена като отделно предприятие през 2006 година, след като беше отделена от JAT Airways. За компанията работят около 1 000 души.

Дружеството предлага широк спектър от дейности по поддръжка - поддръжка на самолети, на магазин за двигатели, изпитвания без разрушаване (щадящи тестове), инженерни услуги, техническо обучение и други.